torsdag 22. september 2016

Høsteni Norge



Høsten kommer mellom sommer og vinter er en årstid i månedene september, oktober og november . Vi merker at høsten kommer fordi det stadig mørkere og kadere ute og bladene skifter farge fra grønne til gule, oransje og røde . Denne årstiden har mye fint ved seg . Det er mye mat og drikke som vi forbinder med høsten. det er mange ting man gjør som er koselig å gjøre hjmme når været ute skifter fra sommervær til høstvær. Denne teksten skal fortelle om høst i Norge.

Image result for høsten i norge



















Mange gleder seg til høsten kommer fordi deter mye god mat vi kan spise.
I skogen finner og plukker vi mye sopp. Sopp er ordentlig høstmat og det passer veldig bra å spise med lammekjøtt. Alle lammene er oppe på fjellet hele sommeren. Når høsten kommer, henter de lammene ned . Lammene er blitt store og tjukke. Vi slakter lam og spiser godt kjøtt. Det er swsong for fruktog grønnsaker i Norge om høsten . Vi dyrker poteter,epler, gulerøtter, plommer og brokkoli som vi høster inn om høsten.

Bilderesultat for sopp


Det er kaldt vær i Norge om høsten. Høstvær er ordentlig ruskevær. Sommeren forsvinner litt etter litt. Høsten er kaldere og mørkere enn sommeren . Om  høsten regner og blåser det mye. Bladene er gule, oransje og røde, og faller av træ

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar