onsdag 19. oktober 2016

Biografi om Thor Heyerdahl

Thor Heyerdahl ble født i Larvik I 1914. Han hadde interesse for zoologi og antropologi.
Han hadde tidlig interesse for eksotiske steder. Han skulle bli oppdagelsesreisende.
Bilderesultat for thor heyerdahl

























Thor sin første ekspedisjon var sammen med kona Liv til Fatu Hiva i Polynesia i 19 37 til 1938.
Hans mål var å forlate sivilisasjonen for å live i pakt med naturen og undersøke hvordan dyrearter kunne ha nødd en øde stillehavsøy.
Bilderesultat for thor heyerdahl









Thor kom tilbake fra Polynesia og begynte å studere hvordan fortidens primitive sjøfarer kunne ha seilt over havet i åpne fartøy. i 1939 reiste han til Britisk Columbia.
han lærte om indianere på nordvestkysten og deres kultur. der bodde han sammen med indianerne.

fredag 7. oktober 2016

Forbrukersamfunnet og velferdssamfunnet

 Alle mennesker må ha et sted å bo og alle mennesker trenger klær, sko og nok mat og andre ting.
Velferdssamfunnet hjelper oss med det . I forbrukersamfunn er kjøper vi noen ting som for eksempel klær og mat. Denne teksten skal fortelle forbrukersamfunnet og velferdssamfunnet.




Bilderesultat for shopping

















 



Jeg er en forbruker fordi jeg kjøper varer og tjenester. Et forbrukersamfunn er et samfunn der folk synes det er viktig å bruke penger på varer og tjenester. I  et forbrukersamfunn kjøper vi noen ting vi ikke trenger. Vi kaster mange ting som ikke er ødelagt. Vi kaster ikke mange ting som ikke er ødelagt fordi det er ikke bra.




Vi er  kritiske til forbrukersamfunnet fordi vi bruker mye tid på å kjøpe hele tiden. Vi mener at vi bruker for mye tid og penger på å kjøpe mange ting hver dag. Vi mener også det er ikke bra for naturen for vi kjøper varer som vi ikke trenger og kaster så mye alltid. Det er ikke bra for naturen fordi det blir mye avfall og forurensing, og naturressurser forsvinner.




I et velferdssamfunn skal staten passe på at alle mennesker har de nødvendige ting for å leve. Alle mennesker må ha et sted å bo, og alle mennesker trenger klær, sko og nok mat og andre ting. Velferdssamfunnet har gratis skole og helsehjelp. I Norge har vi nesten ingen hjemløse mennesker. Stortinget har bestemt at alle mennesker i Norge må ha et sted å bo, nok mat og klær.


Hvis vi mangler et sted å bo, klær og mat, får vi hjelp av kommunen eller staten. Det er staten og kommunen ansvar å hjelpe alle mennesker som trenger slik hjelp. Norge er et velferdssamfunn fordi skole og sykehus er gratis. Mange andre land har ikke det.









I kirke

Noen kristne faster frem mot påske. De faster i 40 dager og lever et enklere liv.
Hva betyr det for Lily og søstrene? De får ikke bruke sosiale medier eller internett.
De må være mer sammen og bruker mer tid til å snakke med hverandre og spille spill.